Parel van een Verpleegkundige 2021: Groot engagement binnen de ouderenzorg

08-10-2021

Een jaar om niet snel te vergeten, tenminste voor Pamela Pauwels van het woonzorgcentrum De Maretak uit Halle. De onderscheiding van Parel van de Verpleegkunde 2021 was een aangename verrassing voor de adjunct-hoofdverpleegkundige. “Het is een mooie bekroning voor mijn werk”, vertelt ze.

Met amper 24 jaar is Pamela zeker een van de jongste adjunct-hoofdverpleegkundigen in België. Een functie die ze met een beetje toeval en vooral door haar toewijding aangeboden kreeg. “Tijdens de coronacrisis zijn een aantal mensen uitgevallen. Zo kwam de vraag om adjunct-hoofdverpleegkundige te worden. Over dat aanbod moest ik niet lang nadenken”, vertelt Pamela. Ze startte haar jonge carrière als jobstudente bij Seniorie De Maretak. Een paar maanden later kreeg ze een contract aangeboden. Dat was in juli 2019. Net iets meer dan 2 jaar later werd ze verkozen tot Parel van de Verpleegkunde. Een welgekomen erkenning voor het harde werk tijdens de pandemie.

Administratief en organisatorisch talent

Toen Pamela bij De Maretak begon, kreeg ze al snel administratieve taken bovenop de zorgtaken toegewezen. Iets wat ze met veel enthousiasme opnam. “Daarin onderscheid ik me allicht van mijn collega’s. Ik denk dat ik ook snel nieuwe zaken oppik en ik kan goed overweg met technologie”, zegt ze bescheiden. Zo staat ze onder andere in voor de dagplanning van de collega’s, het bestellen van medicatie en andere praktische zaken. Ze begint haar dag steeds met haar zorgtaken en eens die zijn afgehandeld, neemt ze de administratie onder handen.

Haar collega’s omschrijven haar als een aangename persoonlijkheid met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een goed gevoel voor humor. Pamela: “Het is bijzonder fijn om deze erkenning te krijgen. Al heb ik dit niet alleen gedaan. Als ik kijk waar ik vandaag sta, dan heb ik veel te danken aan mijn collega’s en ook aan de bewoners. Door hen ben ik echt gegroeid in mijn job. Ons team functioneert goed en dat maakt de job zoveel aangenamer.”

Pamela wil graag dat meer collega’s op de hoogte zijn van de administratie. “Zo zijn we niet afhankelijk van een paar enkelingen die dit onder de knie hebben”, legt ze uit. Verder wil ze graag een goede implementatie van het protocol rond wondzorg realiseren en heeft ze de implementatie van een nieuw computersysteem in het verschiet. Genoeg kansen om haar administratief en organisatorisch talent in de verf te zetten.